Afvallen verandert niet alleen jouw lichaam, maar ook jouw leven

Afvallen doe je bij UPDATE YOURSELF

Snel, efficiënt, maar vooral ook gezond afvallen in Lelystad

Corona updates (wordt steeds actueel gehouden)

In dit bericht zullen we je op de hoogte houden van de actuele corona updates m.b.t. onze werkwijze.

22-05-2021: Wij zijn open. Wij ontvangen cliënten voor consulten en voorzien ze van producten. Gezien ons werkveld hoeven wij niet dicht, maar dit is wel aan regels gebonden. Houd altijd deze pagina in de gaten voor een actuele stand van zaken m.b.t. de consulten. Onder het plaatje vind je nog een advies over voeding en gezondheid, bedoelt voor cliënten in een dieet- of voedingsdeskundigtraject.

In het kort:

  • Wij werken achter een scherm.
  • Wij dragen een mondkapje en vragen jou dat ook te doen. Zodra je achter het scherm zit mag deze af als je dat wenst.
  • Bestellingen vooraf zijn een vereiste, behalve bij herstarters/intakes nieuwe cliënten. Zo kunnen wij ook achter het scherm blijven werken.
  • Bij verkoudheidsklachten of verdenking van corona bij jou of iemand in de omgeving, gelieve niet naar de praktijk te komen.
  • Gelieve alleen te komen. Als dit niet kan, altijd even in overleg.
  • Niet eerder dan 10 minuten voor de tijd van de afspraak aanwezig zijn.
  • Mogelijkheid om handen te ontsmetten is aanwezig.
  • Wij ontsmetten na ieder consult alle contactvlakken in de praktijk.
  • De 1,5 meter is natuurlijk vanzelfsprekend.

Wij dragen een mondkapje, tot het moment dat we achter het scherm zitten. Wij zullen jou vragen om hetzelfde te doen. Mocht je hier bezwaar tegen hebben laat het dan vooraf even weten.

Het is echt essentieel om niet naar de praktijk te komen als je verkouden of ziek bent of één van jouw gezinsleden. Ook het contact met jouw gezinsleden is dan niet gewenst. Allereerst niet voor de gezondheid van andere cliënten en onszelf, maar ook omdat wij zelfstandig ondernemer zijn en een mogelijke sluiting ons hard raakt. Voor wie zelf door ziekte of een mogelijke besmetting van een gezinslid in quarantaine zit, bezorgen wij tijdelijk de producten kosteloos.

Fysieke metingen aan het lichaam doen wij alleen bij Antropometrie sessies.

Consulten en werkwijze

We hebben de praktijk wat ruimer ingericht, zodat we afstand kunnen bewaren. Wegen doen we  doen we weer zoals voorheen en we maken de weegschaal schoon met praktisept en alcohol. Op ons bureau staan plexiglas schermen. Zo blijven we ons uiterste best doen om voor iedereen een veilige en plezierige begeleiding te verzorgen.

We ontsmetten ook handvatten, deurklinken, bureaus, toiletten en maken de bestellingen klaar met gebruik van latex handschoentjes. Bestellen vooraf is dus absoluut gewenst. Ook houden wij ons aan de 1,5 meter afstand binnen de praktijkruimte behalve bij metingen.

Het tijdstip van afspraak gelieve in de gaten houden. Wij plannen vrij ruim in en vragen je niet te vroeg te komen om zo de afstand tot elkaar te kunnen waarborgen. Zit er al iemand te wachten, dan verzoeken wij je even buiten op te houden. Als je niet eerder komt dan max 10 minuten voor tijd, zal dit niet voor kunnen vallen. Het verzoek is ook ten alle tijde alleen te komen. Als dit niet gaat, bespreek dan vooraf even met de coach hoe dit het beste aan te lopen.

Het is raadzaam om altijd de afgesproken reserve dagen aan producten aan te houden. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan en kun je doorgaan met het programma.

Mocht je door ziekte alleen laten bezorgen en niet meer op consult komen, laat dan even een afspraak in plannen voor een telefonisch consult. We kunnen tegenwoordig op diverse manieren contact onderhouden. Je staat er natuurlijk niet alleen voor. Ook zonder afspraak geldt, zit je moeilijk, vind je het spannend, heb je vragen. Grote vragen, kleine vragen. Neem gelijk contact op. Daar zijn wij voor! Dat hoort er allemaal bij.

Lees verder onder het plaatje over voeding, de producten en weerstand.

schermen praktijk (Klein)
Coach Nutrition logo
8 weken plan

"Lekkere producten en goede begeleiding van een top coach."

"Een top coach die je goed begeleid, motiveert en zorgt dat je verantwoord afvalt."

"Goede begeleiding van een top coach!"

"Geduldig, behulpzaam en belangrijk: zonder oordeel. Ik voelde mij gehoord. Ik raad Update yourself echt aan!"

Voeding en weerstand

Binnen onze programma’s zul je nooit een tekort hebben aan de essentiële voedingsstoffen.  Houd je daarom altijd aan de adviezen en de schema’s die je hebt gekregen en vertrouw daarop. Deze zijn met uiterste zorg samengesteld aan  de hand van de laatste richtlijnen en evidence-based practice. Indien je jouw eigen plan gaat trekken, is de kans groot dat je wel een tekort gaat krijgen en het juist averechts gaat werken. Twijfel je over wat goed voor je is, neem dan contact op met jouw coach.

Suikers

Blijf weg van een overmaat aan suikers! Suikers in grotere hoeveelheden verlagen je immuunsysteem variërend van een 30 minuten tot 5 a 6 uur. De witte bloedcellen die verantwoordelijk zijn voor de afweer worden tijdelijk minder actief. Daarmee kun je net een opening geven om die verkoudheid, griep of erger de kans te geven door te slaan. Nu jouw lichaam de suikers niet meer gewend is, zal het effect beter merkbaar zijn. Daarnaast zijn koolhydraten in minder vezelrijke vormen ook ontstekingsbevorderend. Mocht je om één of andere reden besluiten om de maaltijdvervangers te stoppen, neem dan even contact op met de coach om te bespreken hoe je dit het beste kunt doen. Zolang jij in de vetverbranding zit, neemt je lichaam de energie uit de reserves op. Ook als er een keer wat extra’s nodig is na een lange dag werken. Ga je dan toch aan de koolhydraten tussendoor, ga je uit de vetverbranding en heeft jouw lichaam tijdelijk die reserves niet meer voorhanden en heb je daadwerkelijk een calorieën tekort. In plaats van meer energie heb je ineens minder energie.

Rust

Of je nu in het programma zit of niet: Pak je rust en zorg dat je echt voldoende slaap krijgt. Zeker als je in de zorg werkzaam bent of op andere manier belast bent met het Corona virus. Drink voldoende water, minimaal 2 liter en niet meer dan 3,5 liter (m.u.v. fysiek zware arbeid, sport e.d.).

Bewegen

Bewegen en matig sporten is ook erg goed om te ondersteunen tijdens het afvallen, maar excessief sporten is af te raden. Het herstel na de sport, verbruikt veel energie en verzwakt tijdelijk het lichaam. Als je altijd veel sport en een goede conditie hebt, zul je hier minder tot geen last van ervaren, maar ook dan is het raadzaam hier een goede balans in te houden. Sporten met echte griep verschijnselen is natuurlijk ronduit slecht te noemen.

Bovenstaande adviezen zijn vooral gericht op mensen in een dieet of voeding specifiek traject.

Rest ons jullie een hele goede gezondheid te wensen en veel sterkte gedurende deze tijd. Het is en blijft voor veel mensen een hele spannende en onzekere tijd. Ook hier komen we samen weer uit, sterker als voorheen!

 

Contact met Update Yourself.

Heb je na het lezen van de informatie op deze pagina toch nog vragen? Dat is echt geen probleem, stel ze gerust! Je mag het formulier gebruiken, rechtstreeks mailen, maar je mag ook een whatsapp sturen. Ook als je gelijk een afspraak in wilt plannen.

Bel ons 0320 417025

12 + 13 =

Update Yourself Lelystad

Diemenstraat 2
8244 EN  Lelystad

info@updateyourself.nl
06 515 103 09

Update Yourself Dronten

Het Spectrum 1a
8254 AJ Dronten

info@updateyourself.nl
06 515 103 09

Update Yourself Almere

De Binderij 72
1321 EK Almere

info@updateyourself.nl
06 515 103 09

Praktijk locatie Almere:

De Binderij 72

1321 EK  Almere

Praktijk locatie Almere

Praktijk locatie Dronten:

Het Spectrum 1a

8254 AJ  Dronten

Praktijk locatie Dronten

Praktijk locatie Lelystad:

Diemenstraat 2

8244 EN  Lelystad

Praktijk locatie Lelystad