Een week uit het leven van…

door | nov 6, 2021

de week van Arjen artikel

Hoe ziet de dag van mij als coach, therapeut en ondernemer eruit?

Iemand vroeg mij laatst hoe ik dat nou doe met 3 praktijklocaties, de cliënten en de studies en hoe ik dan mijn dag indeel. In deze blog wil ik jullie eens meenemen in mijn week.

Doordeweeks

Ik sta om 08:00 op en pak mijn bak koffie en mijn Coach Nutrition ontbijtshake. Ik kijk dan eerst even of ik appjes heb van cliënten die direct opgepakt moeten worden. Afhankelijk waar en in welke praktijk ik moet zijn die dag, begin ik 2 tot 3 keer in de week met een rondje sport. Dit doe ik thuis met de middelen die ik daar heb. Vaak is dit in de vorm van High Intensitiy Interval Training. Zo kan ik in een relatief kort tijdsbestek toch flink sporten. Ik doe zo’n 2x in de week HIIT en de andere keer cardio met kracht.

09:15 tot 09:30 scheren, douchen en omkleden. Als ik elders moet zijn voor mijn afspraken zit ik dan al in de auto, want dan heb ik niet gesport.

09:30 de boel opstarten in Lelystad, Almere of Dronten en bestellingen voor die dag klaar maken.

10:00 de eerste consulten tot een uur of 13:00. Lunchen doe ik vaak even snel tussendoor en vanaf 13:00 ga ik dan intakes in met nieuwe cliënten of orthomoleculaire consulten en bloedafnames. Dit doe ik dan tot 16:00. Mocht ik geen intakes hebben, dan ben ik vaak bezig met bedrijfsmatige dingen als financiën, marketing, nieuwe programma’s maken, anamneses analyseren en behandelplannen opstellen. Als ik in de ochtend geen tijd had, wil ik nu ook nog wel eens gaan sporten of ben ik aan het pendelen tussen de praktijken.

16:00 heb ik de volgende shift met consulten tot ongeveer 19:30.

Om 19:30 sluit ik de boel af en verwerk ik de financiën van de dag.

Rond 20:00 eten we. Als het rustiger is, dan iets eerder. Vaak ga ik na het eten dan weer verder met mijn studies of het uitzoeken van klinische stukken voor mijn programma’s. Dit doe ik dan tot uiterlijk 21:30. Als ik vol in een opleiding zit, wat nu vanaf januari 2022 weer zal zijn, ben ik de hele avond tot zeker 23:00 met studie bezig.

Vrijdagavond stop ik wel eerder. Dan sluit ik om 19:00 de praktijk af en ben ik uiterlijk om 20:00 thuis. Tenzij ik nog even op bezoek ga bij vrienden.

Weekend

Zaterdag verschilt heel erg per seizoen, omdat het ene seizoen drukker is dan de andere. Zo begin ik om 09:30 nog met wat achterstallig werk en het beantwoorden van appjes van cliënten. In het hoogseizoen ben ik op zaterdag open tot een uur of 13:00. Dan heb ik nog mijn voorraadbeheer van de 3 praktijken en de bestellingen naar de leveranciers. Afhankelijk van de agenda in het weekend en privé afspraken ben ik zaterdag en zondag nog wel wat uurtjes kwijt aan studies. Studies zijn nu een onderdeel van mijn ondernemerschap vanaf begin 2019 en ik denk dat dit ook tot eind 2023 wel zo zal zijn, maar ik doe het met plezier en ik weet waar ik het voor doe.

Druk?

Soms lijkt het dat ik wat te weinig uren in een dag heb, maar de agenda is niet het hele jaar vol gevuld met cliënten. De ene periode is drukker dan de andere. Zo kan ik zo nu en dan wel eens wat schuiven met klusjes, in de middag iets voor mijzelf doen of een half dagje helemaal vrij plannen. In de drukke seizoenen, helpt Vivian mij natuurlijk ook daar nog waar nodig.


Als je deze pagina op een mobiel bekijkt, kun je het scherm het beste draaien om de tabel goed te zien.

Doordeweekstijdactiviteit
08:00Opstaan! Tijd voor koffie en ontbijt en appjes nalopen.
08:15Sporten of pendelen tussen praktijken.
09:00douchen en klaar maken voor de dag.
09:15Stofzuigen en schoonmaken toilet enz.
09:30Bestellingen klaarmaken.
10:00Consulten met cliënten.
13:00Intakes nieuwe cliënten, bloedtesten, orthomoleculaire consulten en pendelen.
16:00Consulten met cliënten.
19:30Afsluiten en financiën verwerken.
20:00Avondeten.
20:30Studeren, voedingsrapportages of bloeduitslagen nakijken of klinische stukken uitzoeken.
21:30TV kijken, lezen of internetten. Studeren als ik vol in een studie zit.
23:30Afschakelen en ontspannen
00:00Slapen.
Zaterdagtijdactiviteit
09:00Opstaan! Tijd voor koffie en ontbijt en appjes nalopen.
09:15douchen en klaar maken voor de dag.
09:30Bestellingen klaarmaken of pendelen
09:45Stofzuigen en schoonmaken toilet enz.
10:00Consulten met cliënten in de drukke tijden of administratie.
13:00Weekend dingen doen!
18:00Studeren als ik in een deeltijd studie zit.
21:00Weekend dingen doen!
02:00Slapen.
Zondagtijdactiviteit
10:00Opstaan! Tijd voor koffie en ontbijt en appjes nalopen.
10:30Lanterfanteren, klusjes en onzindingen.
12:00Weekend dingen doen!
18:00Studeren als ik in een deeltijd studie zit.
21:00Weekend dingen doen!
00:00Slapen.

Wil je nog iets weten? Heb je nog vragen? Neem dan vooral contact met mij op.