Handige voedingsapps

door | jan 27, 2021

Home » Nieuws » Handige voedingsapps
Handige apps fatsecret en voedingscentrum

Wist je dat er hele handige pagina’s en apps zijn om bij te houden wat je dagelijks zoal binnen krijgt. Een goed voorbeeld hiervan is https://www.fatsecret.nl/, maar ook van het Voedingscentrum is er een hele mooie waar je ook kunt kijken of je nog iets mist aan vitaminen en mineralen https://mijn.voedingscentrum.nl/

Je kunt bij deze apps gratis een account aanmaken en als je het werken met de app niet zo fijn vindt, kun je ook hetzelfde account gebruiken op de website.

Bij de FatSecret kun je alles wat je eet invoeren en kijken of je op de juiste calorieën en macro’s (eiwitten, vetten, koolhydraten) zit, maar ook of er teveel suiker of zou in je eten zit. Daar staan ook alle Coach Nutrition producten in.

Bij Eetmeter van het Voedingscentrum, kun je aan de hand van wat je ingevoerd hebt, controleren of je iets te kort komt aan vitaminen, mineralen en sporenelementen. Daar staan de Coach Nutrition producten niet in, maar die kun je wel zelf aanmaken aan de hand van de informatie van het zakje. Voer zo bijvoorbeeld 1 keer de informatie van een normale Coach Nutrition shake in en die gebruik je dan voor alle Coach Nutrition producten.

Het is soms even goed kijken of de exacte voedingswaarde nog klopt, maar het komt niet aan op 5 calorieën meer of minder. Bij FatSecret worden ook veel voedingsmiddelen toegevoegd door gebruikers en daar wil wel wat in verschillen. Kijk vooral goed naar de hoeveelheid van een product wat je zelf gebruikt. Ervaring leert dat de producten van de Albert Heijn, redelijk nauwkeurig zijn als het om de juiste voedingswaarde gaat.

Voor de Apple store

Eetmeter van het Voedingscentrum

FatSecret

Voor de Google Play store

Eetmeter van het Voedingscentrum

FatSecret