Afvallen bij Update Yourself in Almere, Dronten en Lelystad

Over ons

Wie wij zijn en wat ons drijft

wij zijn update yourself

Onze geschiedenis in een notendop

De ontwikkelingen staan niet stil en er zijn nog mooie plannen voor ons. We bouwen in een sneltrein tempo aan de uitbreiding van onze naam en bereikbaarheid. Zowel in fysieke praktijken als therapeuten en coaches.

2018

Opening Lelystad

Begonnen als gewichtsconsulent

2020

Opening Dronten

Opening praktijk Dronten

2021

Opening Almere

Opening praktijk Almere

2022

Uitbreiding dienstverlening

Start orthomoleculaire therapie

2023

Uitbreiding dienstverlening

Microbioom en DNA onderzoeken

ONS VERHAAL

Wij zijn in 2018 gestart met een praktijk voor gewichtsbeheersing in Lelystad-Haven. In maart 2020 is daar de praktijk in Dronten bijgekomen en sinds februari 2021 zitten we ook in Almere. Na een korte aanloop als startende praktijk heeft het een flinke groei doorgemaakt en is het nu één van de snelst groeiende praktijken voor gewichtsbeheersing en orthomoleculaire therapie in Lelystad, Dronten en Almere. Dit succes hebben we vooral te danken aan de successen en tevreden cliënten die hun streefgewicht hebben gehaald en behouden.

Sinds september 2020 werken wij met de afslankproducten van Coach Nutrition. De samenstelling van de producten en de look en feel pasten duidelijk beter bij onze wensen dan andere merken. Wij werken echter niet alleen met maaltijdvervangende producten, maar bieden ook voedingsadvies en orthomoleculaire trajecten aan voor mensen die hun leefstijl willen aanpassen of ondersteuning nodig hebben om uiteenlopende gezondheidsredenen buiten het gebruik van deze producten om.

ONZE KENMERKEN

Onze succeskenmerken komen voort uit de tijd die wij voor cliënten nemen en de diversiteit van kennis en aanpakmogelijkheden binnen de uiteenlopende persoonlijke maatwerktrajecten. Geen persoon is immers hetzelfde. Dit principe is gebaseerd op het feit dat wij geen producten verkopen, maar een totaalconcept en een resultaat. Wij zijn geen “shakewinkel”, maar een praktijk met een dieetproduct als een onderdeel van het totaalconcept.

Als coach zijn wij ervaringsdeskundigen en beschikken wij over de juiste anatomische en fysiologische kennis om cliënten verder te kunnen verwijzen naar medisch specialisten, wanneer dit de vakkundigheid van de praktijk te boven gaat. Dit begint natuurlijk al met een gedegen screening en beoordeling tijdens de intake, maar ook het signaleren tijdens de trajecten. Hier zijn wij ook voor opgeleid.

Wij werken altijd evidence en science based en volgen de meest actuele richtlijnen van onder andere de Gezondheidsraad of wanneer recenter (wat vaak voorkomt), gerenommeerde wetenschappelijke studies.

 

Arjen is als therapeut aangesloten bij het CAT, GAT en BAT. Het CAT is een beroepsvereniging voor complementaire therapeuten en zorgt voor het uitzetten van een kwaliteits- en controlesysteem. Het GAT is een Wkkgz verplichte geschillencommissie. Het BAT is een verzekering voor beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheid voor therapeuten. Hierdoor ben je altijd onder goede zorg bij ons in de praktijken.

ONZE VISIE

Zorg moet weer terug in eigen handen komen. Vooral door gezondheid weer echt bereikbaar te maken. In deze tijd van haast, stress en gemak hoeven we niets te missen. Alles is voorhanden en vooral in overvloed, behalve goede zorg. We zijn ver weg geraakt van echt gezond zijn. We leven wellicht langer, maar hoe lang leven we echt? We hebben meer zorg nodig, terwijl er minder zorg beschikbaar is. De kwaliteit van leven gaat daarmee achteruit, want ouder worden is niet hetzelfde als een kwaliteit van leven hebben. In de reguliere zorg wordt vooral aandacht besteed aan symptoombestrijding en farmacologie. Oorzakelijk en holistisch een probleem benaderen gebeurt meestal niet, omdat de tijd, de handen en de middelen er niet zijn. Wij geloven dat een lichaam reageert zoals de natuur dat bedoeld heeft. Het reageert alleen op een abnormale situatie en geeft daarmee een krachtig signaal. Zou je dat signaal moeten negeren en de kop indrukken of kun je beter gaan luisteren en kijken waar dat signaal vandaan komt? Zo kun je wellicht het lichaam weer terug in balans brengen.

ONZE MISSIE

Gezondheid bevorderen door zorg beschikbaar te maken in tijd en middelen, maar ook door kennis en educatie. Als iemand weet wat er speelt en waar de oorzaak ligt, weet hij ook wat hij ermee kan. Samen met collega’s willen we de stijgende cijfers een halt toeroepen en mensen weer eigenaarschap en controle geven over hun eigen gezondheid. We luisteren, onderzoeken en blijven ons ontwikkelen. We zijn analytisch en reflectief in ons handelen en passen onze programma’s daarop aan. We streven naar minder overgewicht, minder gewichtstoename na dieetinterventies, klachtenvermindering bij chronische aandoeningen, genezing en kwaliteit van leven bij onbegrepen klachten of aandoeningen. Dat is waarvoor wij iedere dag weer aan de slag gaan.

Percentage mensen met overgewicht

Het totale aantal mensen in Nederland met overgewicht in 2021 (bron: Volksgezondheid en Zorg)

Percentage mensen met een chronische aandoening

Het totale aantal mensen in Nederland met een chronische aandoening in 2021 (bron: Volksgezondheid en Zorg)

Percentage mensen met multimorbiditeit

Het totale aantal mensen in Nederland met meer dan één chronische aandoening in 2021 (bron: Volksgezondheid en Zorg)

Ons team

De drijvende krachten achter Update Yourself

Coach en therapeut Arjen

Arjen Fingerhut

Therapeut

Eigenaar en therapeut Arjen verzorgt op dit moment alle begeleiding binnen de trajecten. 

Coach Vivian

Vivian Fingerhut van Kalken

Coach

Vivian helpt in drukke tijden als coach binnen het Coach Nutrition programma en administratieve zaken. 

Coach Vacant blur

Vacant

Coach, gewichtsconsulent, therapeut, dietist

Zelfstandig werken als gewichtsconsulent, therapeut of dietist in een bestaande gezondheidspraktijk?