Antropometriesessies

door | nov 5, 2020

Home » Nieuws » Antropometriesessies
antropometrie

Wist je dat ik, Arjen, ook Antropometriesessies doe.

Antropometrie betekent letterlijk “het meten van mensen”.

Sporters bijvoorbeeld, willen nog wel eens weten hoe ze ervoor staan met de vetpercentages. Deze kunnen we met diverse methoden meten. De locaties waar gemeten moet worden, zijn vrij exact omschreven en dit wordt niet vaak aangehouden. Meestal wordt er bij (bijvoorbeeld) sommige sportscholen, uit de losse hand de positie bepaald. Bij ons wordt dat gemeten en afgetekend zodat je altijd de juiste anatomische positie hebt van metingen en daarbij ook een goed vergelijk kan maken tussen de metingen.

Ook kijken wij naar de lichaamsbouw en verhoudingen om de juiste meetmethode te pakken. Zo bestaat er de Durnin and Womersley methode (uit 1974), welke nog heel goed toepasbaar is, maar deze geeft niet bij iedere lichaamsbouw een goede waarde. Aan de hand van een aantal referentiewaarden bepalen we of een andere methodiek ingezet moet worden, bijvoorbeeld de Jackson and Pollock methode (uit 1978).

We meten nog meer, zo meten we ook op onze Tanita Segmental Body Analyzer weegschaal en doen we daarmee een complete meting van het lichaam. Vet, visceraal vet, vocht, spier per lichaamsdeel, botmassa en energieverbruik.

Verder meten we de lengte, taille, heupomvang en berekenen we de ratio daarvan om een gezondheidsmaat daaraan te geven.

Vaak geven we als bonus nog een advies mee als het gaat om voeding en suppletie, wanneer dat aan de hand van de cijfers relevant is.

Een sessie duurt maximaal 45 minuten en kost €45,-