Wat kost het Coach Nutrition programma

door | jun 5, 2024

Home » Nieuws » Wat kost het Coach Nutrition programma
kosten Coach Nutrition programma

De logische vraag

Iedereen wil natuurlijk weten wat het Coach Nutrition programma kost. Een hele logische vraag die ik altijd krijg. Gezondheid is de misschien grootste drijfveer, maar geld soms de grootste drempel.

Terecht? Moah, deels begrijp ik het wel. Er is alleen een maar. Die drempel vind ik niet terecht bij het Coach Nutrition programma. Dat wil ik je graag uitleggen.

Vaak hoor ik dat mensen het programma graag willen volgen maar het best veel geld vinden. Wat ben je dan zoal kwijt? Je bent gemiddeld genomen over het gehele traject (als je het normaal doorloopt en dus afmaakt) zo’n €61,- per week kwijt. Dat is inclusief het afbouwprogramma en de gratis nacontrole afspraken. Dit is aan de hand van een standaard programma, en een gemiddelde duur van 4 maanden.

Het programma vs boodschappen

Zeg voor het gemak eens dat iemand in de eerste periode zo’n €68,- per week betaald bij een programma met 3 producten van ons en een koolhydraatarme maaltijd. Normaal zou je dan €57,- uitgeven aan boodschappen die je nu niet meer uitgeeft (dit is los van je koolhydraatarme maaltijd, maar wel inclusief, koek, snoep, snacks en hapjes en een wijntje die je normaal zou uitgeven). Voor €11,- meer per week, volg je dus een dieetprogramma (inclusief een week aan producten), met persoonlijke begeleiding en weegmoment wekelijks op de praktijk. Maar ook 7 dagen per week iemand die je kunt bereiken voor support via whatsapp, telefoon enz. Bij iemand die hiervoor heeft gestudeerd en weet wat er voor nodig is om een gezond programma op te zetten en het succesvol te laten zijn.

Als je mijn programma van 4 producten per dag gebruikt zit je in de eerste weken op zo’n €89,- maar dit is dan inclusief je avondmaaltijd. Normaal zou je dan €80,- per week uitgeven aan boodschappen die je nu niet meer uitgeeft. Dan ben je dus maar €9,- per week meer kwijt.

Ik snap dat de meeste mensen aangeven dat je nog steeds moet koken voor jouw gezin. Ik heb gerekend aan wat één persoon aan voeding nodig heeft met de huidige prijzen voor boodschappen met de prijzen inclusief bonus aanbiedingen.

Pas als iemand in het traject zit en bewust naar de uitgaven kijkt, ziet diegene het verschil pas. Onlangs zei iemand nog tegen mij dat ze het aan het einde van de maand niet eens merkten. Dat klopt, omdat je veel bewuster boodschappen bent gaan doen en er veel minder extra’s gehaald worden.

kosten berekenen

Hoe kom ik nou aan deze cijfers?

Ik heb deze cijfers berekend aan wat een persoon gemiddeld nodig heeft aan eten, wat je uitgeeft aan koek, snoep, snacks en hapjes inclusief een glaasje wijn of een biertje. Hiervoor heb ik de gegevens gebruikt die cliënten mij in de afgelopen jaren aan voedingsrapportages geleverd hebben. Ik kijk hierbij ook naar wat iemand nodig heeft om op een “Schijf van Vijf” eetpatroon te kunnen komen. In het kort, wat je nodig hebt en hoe mensen dat aanvullen met extraatjes.

Als referentie heb ik ook cijfers gebruikt van het Nibud prijspeil januari 2024 , aangevuld met de prijsstijgingen en extraatjes. Dit zijn natuurlijk geen cijfers van iemand die er een sport van maakt om overal aanbiedingen te shoppen. Ook niet van iemand die geen koek, snoep, lekkers of gemaksvoeding in huis haalt. Dit zijn de cijfers van de “Bourgondiërs, levensgenieters en liefhebbers van gemaksvoeding”. Zij die bij mij komen om het gewicht weer onder controle te krijgen. Albert Heijn heb ik als referentie gebruikt voor de actuele prijzen. Ik weet dat ik niet voor €89,- boodschappen bij de AH kan doen tegenwoordig.

Ik ben uitgegaan van een 2 persoonshuishouding, maar dat verschilt niet in de hoeveelheid eten en drinken die je zelf tot je neemt. Als je nog 2 kinderen hebt, drink je daar niet minder wijn om of is je stukje vlees, die ik al minimaal aan heb gehouden, niet nog kleiner geworden. Een boterham of cracker met beleg, is ook niet veranderd als je meer mensen in huis hebt.

Het verschil is de laatste tijd ook zo klein geworden, doordat de supermarktprijzen met gemiddeld 20% omhoog zijn gegaan en onze prijzen met gemiddeld 5%.

Wat je koopt

Zie jij bijvoorbeeld dat een product bij ons gemiddeld €3,10 kost? Bedenk dan, wat er in die €3,10 zit. Allereerst jouw maaltijd en ten tweede jouw volledige dieetprogramma bij ons, inclusief de ontwikkeling, de kosten, de weegmomenten en begeleiding. Het is een product wat ontwikkeld is om ingezet te worden in dergelijke maaltijdvervangende dieetprogramma’s (in vergelijking tot een Kruidvat of Albert Heijn shake). Dat vind ik nou juist het mooie aan dit concept. Het is all-in!

De uiteindelijke keuze

Wat voor iedereen het te besteden budget voor boodschappen en andere uitgaven is, is natuurlijk ook heel persoonlijk. Hou vooral dus voor ogen, je geeft het bedrag niet extra uit, maar vervangt er ook uitgaven mee. Daarnaast volg je voor het kleine deel wat je wel extra uitgeeft een programma onder begeleiding naar een betere gezondheid en om je weer lekker in je vel te voelen. Dat is toch wel het belangrijkste in dit bericht.

Buiten dit hele verhaal, wat mag gezondheid en weer lekker in je vel zitten jou extra kosten? Ik hoop dat dit je helpt om de rekensom goed op te kunnen maken en tot een besluit te komen.