Speeksel en urineonderzoeken

door | aug 5, 2023

Home » Nieuws » Speeksel en urineonderzoeken
Hormonen en meer

Om hormonen en neurotransmitters te bepalen kunnen we gebruik maken van de onderzoeken van Medivere. Ik ben aangesloten bij Medivere als Medivere consulent. Medivere consulenten zijn natuurdiëtisten en orthomoleculair artsen en therapeuten die bij Medivere de vervolgopleidingen hebben gedaan voor het interpreteren van de onderzoeken.

Ook de microbioomonderzoeken waar ik een andere keer over ga hebben, komen daar vandaan. Hormonen worden bij de huisarts in het bloed gemeten. Het is alleen veel zinvoller om dit via het speeksel te meten. Wil je weten hoe het gesteld is met de hormonen of neurotransmitters, dan kun je die onderzoeken via mij aanvragen. Dit kan uiteenlopen van oestrogenen, progesteron, testosteron tot cortisol, maar ook dopamine, (nor)adrenaline en serotonine. De interpretatie kan ik alleen doen op via mij aangevraagde onderzoeken. Van alle uitslagen kan ik je ook een voorbeeld rapportage laten zien, zodat je zelf kunt beoordelen of het wat voor je is. De testen bestel ik voor je en krijg je mee naar huis. Daar neem je zelf het monster af en deze stuur je dan op. De gegevens komen dan bij mij in een speciaal therapeuten dashboard te staan.